Το έτος 1958 στη ευρύτερη βορειοδυτική περιοχή της κοινότητας Πετρουπόλεως στα πεύκα Βέρδη ο Κοσμάς Ευσταθίου πρότεινε να κτίσουν ένα Προσκυνητάρι στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Το 1965 ο Χρήστος Τωμαδάκης πρωτοστάτησε στην ανέγερση του πρώτου Ιερού Ναού .Οι τοίχοι έγιναν με τσιμεντόλιθους και η σκέπη από τσίγκους. Οι διαστάσεις 10 Χ 14 τ. μέτρα. Η περιοχή εκτός σχεδίου. Η χωροφυλακή συχνά συλλάμβανε τους πρωτεργάτες. Στα κρατητήρια τακτικά ο Χρήστος Τωμαδάκης με άλλους κατοίκους. Η πίστη μεγάλη. Ο φόβος μικρός. Η Εκκλησία Λειτούργησε. Πρώτος εφημέριος ο π. Γεώργιος Φερεντίνος. Δεκάδες παιδιά στο Κατηχητικό Σχολείο. Πρώτη Κατηχήτρια η κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου. Ο κόσμος αυξήθηκε. Η ανάγκη για μεγαλύτερη Εκκλησία ήταν επιτακτική. Το 1974 έγινε Ενορία με Προεδρικό Διάταγμα. Το 1978 εγκρίθηκε η μελέτη του νέου Ιερού  Ναού από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της τότε Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής. Ξεκίνησε ο Ναός. Στο εργοτάξιο όλοι οι ενορίτες έδωσαν το παρόν. Ο καθένας Βοηθούσε από το υστέρημα του. Ο ημιυπόγειος Ναός του Αγίου Φανουρίου Λειτούργησε ως πρώτος Ναός της Αγίας Τριάδος στο νέο οικοδόμημα.
Εφημέριος ο π. Θεόδωρος Σιάφης και εν συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Συνεφημέριος διετέλεσε ο π. Αναστάσιος Βερόπουλος, εν συνεχεία ο π. Κανέλλος Αδαμόπουλος και ο π. Βενέδικτος Αγγελόπουλος. Τον Ιούλιο του 1992 ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος αποσπάται από την ενορία μας και στην θέση του ως Προϊστάμενος του Ναού διορίζεται ο π. Πορφύριος Παπαρούπας.

Στην τριετία που διακόνισε τον Ναό, ολοκληρώθηκε η μαρμαρόστρωση (1994) του Ναού, ανοιξε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου σήμερα γίνονται οι εκδηλώσεις μας, καθώς μέ δωρεά του ιδίου έφτιαξε την Αγία Τράπεζα, ξεκίνησε την αγιογράφηση και τοποθετήθηκε το τέμπλο του Ναού μας. Επίσης σημαντική ήταν η προσφορά του στην αναγέννηση της ενορίας μας, έχοντας προσφέρει ένα τεράστιο έργο σ’αυτήν. Διαχρονική η κατασκευή του νέου περικάλους Ιερού Ναού. Το 1996 διορίστηκαν εφημέριοι οι π.Σταμάτιος Παπαδόπουλος και π. Δημήτριος Δεστούνης. Έγινε εν συνεχεία η εξωτερική μαρμαρόστρωσις και η ολοκλήρωσις του Πνευματικού Κέντρου. Το 1999 άρχισε το

σισσύτιο απόρων με σύγχρονη υποδομή. Η Θεία Χάρις φώτισε πολλούς εθελοντές και εθελόντριες να διακονούν με φόβο Θεού. Το 2006 ξεκίνησε η αγιογράφησις του Ιερού Ναού και επερατώθη τον Δεκέμβριο του 2011. Τα εγκαίνια έγιναν τον 6 Μαΐου 2012 υπό τον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 ο π. Σπυρίδων Αργύρης διατελει εφημέριος του Ιερού μας Ναού και Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου. Απο τον Απρίλιο του 2013 ο Αρχιμ. Γερμανός Γκίκας είναι ο Ιερατικός Προϊστάμενος καί Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Μαζί, προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου του Ναού, δημιουργήσαμε το αρχονταρίκι, το Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού και του Αγίου Χαραλάμπους, επανιδρύσαμε τα Κατηχητικά σχολεία και γενικότερα ενισχύσαμε την εκκλησιαστική ενοριακή Δράση του Ναού με πάρα πολλές δραστηριότητες. Ευελπιστούμε με τη χάρη του Θεού να ολοκληρωθούν οι εργασίες προς αποπεράτωση της στέγης σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, της κατασκευής του αριστερού καμπαναριού, του βαπτιστηρίου και άλλων λειτουργικών εργασιών του Ναού και του μετασχηματισμό του σε βυζαντινού ρυθμού. Με τη βοήθεια του Θεού και τη συμβολή των ευσεβών και εναρέτων ενοριτών της Αγίας Τριάδος, ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθεί. Μια προοπτική του Ναού στην τελική του μορφή είναι εδώ: